Do skupiny zelených potravin můžeme počítat vše, co je čistý přírodní produkt, a to ještě nejlépe v přírodní zelené barvě, kdy obsahuje naprosté maximum původních přírodních látek.
Tato potravina může být upravena však pouhým šetrným sušením, bez dalších přidaných konzervantů , různých přísad a barviv. Do zelených potravin se řadí:
· mladý zelený ječmen a jeho výhonky, nebo lisovaná sušená šťáva a sušená drcená tráva
· pšenice a její výhonky
· řasy sladkovodní nebo mořské, které jsou upravené sušením a sušením vylisované šťávy z nich
· vojtěška a její výhonků
· mladá pšenice a její výhonky
Tyto zelené potraviny se ještě lisují do tablet, nebo jsou ve formě prášku a nebo se také suší přímo své původní formě.
Mezi zelené potraviny počítáme také tyto :
· Chlorella – jednobuněčná sladkovodní řasa
· Spirulina
· Některé druhy zeleniny, jako je listový salát, pažitka, špenát, zelí a podobné
· Šťáva z mladých listů kopřivy, pampelišky a medvědího česneku před květem
V poslední době se mezi zelené potraviny počítá také zelená káva, která napomáhá mimo jiné také s redukcí váhy. Zelená káva je kávou běžnou, kterou známe, pouze není upravena pražením. Kromě již známých látek, které káva obsahuje, jsou to kyselina chromogenová a kofein, jsou v kávě obsaženo okolo dvě stě padesáti jiných látek. Tyto látky mají v menší či větší míře vliv na náš organismus.
Mladý ječmen
Šťáva z mladého ječmene napomáhá rychlejšímu hojení ran a rozsáhlých popálenin. Urychluje hojení těchto kožních poranění a tlumí bolest. Mladý ječmen je mimo jiné také bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků.
Jsou velice lehce stravitelné. Obsah aminokyselin, které najdeme v mladém ječmeni zaručují podporu tvorby svalové tkáně. Enzymy, které jsou v mladém ječmen příznivě ovlivňují metabolické pochody. Působí jako prevence proti zánětům, otokům a napomáhají rekonvalescenci po úrazech a po operacích.